Anlita en flyttfirma

18 november 2020 Lily Hansen

Är det dags att flytta? Oavsett om du flyttar från ett litet bohag eller ett stort, så brukar en flytt innebära mer eller mindre att ta hand om. Såklart är det allt det administrativa med att adressändra och bekräfta sin nya bokföringsadress hos skatteverket.

Man har förmodligen en hel del personer att meddela sin nya adress också. Vänner, kollegor och alla företag som man brukar få räkningar från. Var observant på den sistnämnda – det är ju inte kul att få påminnelseavgifter och så vidare för att man glömde bort att meddela sin nya faktureringsadress.

Ta proffshjälp

Ytterligare en sak som ska fixas är såklart själva flytten av alla möbler och prylar som man har. När det är en del att stå i övrigt kan det vara skönt att få hjälp med denna bit. Det kan man få av en flyttfirma. De hjälper till med att bära alla saker, lastning av möbler och kartonger samt bär in allt till nya bostaden.

En del flyttfirmor bjuder på flyttkartongerna, vilket ju är ett plus förstås. Vissa erbjuder även att packa allting. Då behöver man knappt göra någonting och kan verkligen fokusera på allt pappersarbete istället.

Slipp ställa frågan

Ett annat alternativ är att be familj och vänner om hjälp. Men helt ärligt, vem vill egentligen hjälpa till med en flytt? Det är tungt, tråkigt, jobbigt och tar tid. Vill du verkligen vara den som ställer den där jobbiga frågan?

Nej, då är det bättre att anlita proffs som kan hjälpa till. De brukar dessutom ha garantier ifall något råkar gå sönder under flytten. Går något sönder när din kompis bär en dyrbar släktklenod, vem ska stå för det då? En sådan jobbig fråga slipper man om man anlitar en firma. Flyttfirma – det är för dig som vill ha det smidigt och enkelt samt slippa etiska dilemman!

Fler nyheter