Att kunna köra överallt

13 augusti 2020 jonas olsson

Ett fordons väg är inte alltid jämn och lätt att köra på. Det kan vara en leråker, eller en ojämn tomt, eller kanske ett galler för kreatur. När man ska ta sig fram på ett underlag som inte är helt stabilt kan man använda sig av körplåtar.

Det är stora plåtar i metall som man lägger intill varandra för att få en stor yta att köra på. Ibland ska ett specialjobb göras med t.ex. kranbil eller grävmaskin vid ett hus, och det är viktigt att maskinen står stadigt, så att ingen blir skadad. Körplåt underlättar framkomligheten och ger ett stabilt underlag.

Hyra eller köpa körplåt

Det vanligaste är att ett företag hyr körplåt för den tiden uppdraget varar, eller tills det jobb man ska utföra på marken är klart. Men om man har en egen entreprenadverksamhet och behöver körplåtarna i sina vanliga arbetsuppgifter, kan man köpa dem.

Det gör man från ett företag som är expert på stål och plåt. Där får du inte bara tag på körplåt, för de har alla sorters rör, stänger och balkar som du kanske behöver för ett bygge. Du kan också få råd och tips av dem. Det är en allsidig stålleverantör som kan förse dig med det mesta som gäller järn, plåt och stål.

 

 

Tunga entreprenadmaskiner på känslig mark

Det är inte bara framkomligheten som underlättas med körplåtar. Det finns en annan funktion också. Det är att körplåtar skyddar marken när man behöver köra med extremt tunga maskiner över till exempel en villatomt. Vill man vara rädd om marken, så att man inte lämnar så mycket spår efter sig, lägger man ut körplåtar.

Sedan kan man köra hjullastare och andra tunga entreprenadmaskiner på dem. Kontakta ditt plåtföretag och hyr så många körplåtar du behöver. Sedan lämnar du helt enkelt bara tillbaka dem när arbetet är utfört.

Fler nyheter

18 november 2020

Anlita en flyttfirma