Går du i renoveringstankar?

Kanske planerar ni en utbyggnad av huset eller att slå ut en vägg hemma i lägenheten? Byggprojekt som kräver rivning kostar en del och det är därför många som försöker göra mycket av rivningsarbetet på egen hand. Checklistan på allt som ska förberedas är lång och ni har säkert redan bockat av det mest nödvändiga.

Borrhammare och tyngre redskap? Check! Mycket av den utrustning som behövs  finns att köpa eller hyra för en billigare peng. Ansiktsmasker och annat skyddsmaterial? Check! Säkerheten är A och O och därför står ni också på behörigt avstånd från sånt som kan rasa när ni måttar första slaget.

 

Tänk som ett proffs

Stopp och belägg! Bara en glad amatör sätter igång med rivningen utan en tanke på efterarbetet. En enkel tumregel brukar vara att hellre vara för eftertänksam, än inte eftertänksam nog. Renoveringar, särskilt de som innebär rivningar och nedmonteringar brukar i regel alltid bli stökigare än vad man förväntat sig.

Byggavfall och bråte ligger inte bara i vägen under arbetet. Det kan också kännas riktigt omotiverande att stirra på om ni inte förberett ett sätt att frakta iväg det på. Köp fler säckar än vad ni tror ni behöver. De kommer garanterat till användning och ni kan ge er själva en klapp på axeln för att ni handlat som riktiga proffs.

Hemleverans för hemmafixaren

Har du en emballage- och byggsaneringsförsäljare i ditt närområde är det lätt att beställa och billigt att frakta hem allt du kan behöva inför renoveringen. Glöm inte täckfolie, golvskydd, arbetshandskar och andra tillbehör.

Det finns en del återförsäljare av byggsäckar i Stockholm. De säljer storpack eller i mindre upplagor, och givetvis finns säckarna att köpa i olika storlekar. Välj en återförsäljare som specialiserar sig på emballage och byggsanering, som AB Gert Falk Emballage. Då får du snabb tillgång till ett helt renoverings-kit på en och samma gång. Utmärkt för alla rivningssugna nybörjare.