Nu är vintern här

Det betyder att nu ska du alltså verkligen se till att byta däck om du inte redan har gjort det. Är du en handyman som kan klara det själv eller är du den som föredrar att låta någon göra det åt dig? Oavsett är det en bra idé att göra en ordentlig genomsökning av marknaden.  

 

Se vad du har för mekaniker i närheten

Gör en googlesökning och se vad du har för mekaniker i närheten av där du bor eller kanske en däckverkstad. Däckverkstäder kan ibland ha kortare väntetider och till tider billigare priser än mekaniker eftersom de gör bara en sak, nämligen byter däck. Skriver du däckverkstad i Google kan du ofta satidigt få upp en karta och se vad som är närmast din adress, kanske är det exempelvis Emils däckverkstad https://www.emilsdackverkstad.se/ som ligger närmast och du kan bara ringa och höra om pris.

 

Kolla även upp betygen

Viktigt att även tänka på är att kolla upp användarrecenssioner. Om det är en verkstad eller mekaniker som har låga priser men har fått ett dåligt betyg hjälper det inte riktigt.

tire

Ta ett gör-det-självkurs

Att byta däck behöver inte vara svårt. Om du står vid sidan av när någon annan byter däck och dessutom ser på en instruktionsfilm på youtube kan du snabbt lära dig. Det kan vara en bra idé att ha en kunnig person vid sidan av dig när du byter om det nu skulle vara att du glömmer något. Det kan dessutom vara en bra idé att få ett extra par ögon på för att säkra sig att domkraften sitter rätt. Det är inte så kul om man råkar felplacera en domkraft!

 

Hör med vänner

Kanske har du några vänner som kan rekommendera en bra mekaniker till ett bra pris. Då är det ingen idé att vänta men bara att slå till!