Valet av jaktvapen gör skillnad

13 november 2020 Lily Hansen

Du ska börja som jägare. Det är jättespännande, men också lite dyrt. Du har nämligen bestämt att du ska skaffa hela utrustningen på en gång. Men det var del av planen från början. Du har dina besparingar och nu är det dags att byta ut stålar mot krut. Du vill dock vara säker på att du kommer att välja rätt. Hur ska du göra?

Valet av jaktvapen gör självklart skillnad när det gäller resultatet. Det finns en smart detalj som inte alla känner till. Det finns många begagnade jaktvapen på marknaden. De är som regel mycket billigare än de nya. Och de flesta fungerar precis lika bra som de nya. Planera gärna att köpa ett sådant vapen. Då får du pengar över till alla de andra nödvändiga inköpen.

 

Låt erfarenheten kontrollera vapnet

Köp inte första bästa begagnade vapnet bara för att det är billigt. Be någon som hållit på med jakt länge att följa med dig till affärsplatsen. De kan kontrollera vapnet åt dig, och se till att allt ser rätt ut. Tänk på att det ska vara helt, och det ska synas att det varit välskött. Det ska även leverera rimlig precision. 

 

 

Övriga nödvändiga tillbehör

Vad är ett vapen utan ammunition? Hagelkaliber 12 och 20 är båda väldigt effektiva när det gäller jakt. Skaffa även en ljuddämpare om du kan. Alternativt kan du använda aktiva hörselskydd tills du sparat ihop till ljuddämparen. Glöm inte att även skaffa det viktiga kikarsiktet i mellanklass.

Hur länge ska du sitta i kylan och huttra när du ska jaga? Investera gärna i en bra laddningsbar värmeväst. Dessa plagg har designats särskilt för långa jaktpass i kallt eller regnigt väder. Med hjälp av elektroniska värmeceller kan de hålla hög värme i 10 – 15 timmar åt gången. Låt inte en småsak som kyla hindra dig från att ha roligt under jaktsäsongen!

Fler nyheter