“Windows” kan betyda många saker

05 september 2021 Lily Hansen

Det är inte bara inom hus-, bygg- och renoveringsbranschen man talar om fönster. Även om fönster förstås har en väldigt stor betydelse inom dessa branscher. Minst lika viktigt är fönster inom fotbollsbranschen. Men då handlar det sällan om bokstavliga fönster. Man talar inte om ett vardagsrumsfönster som släpper in solljus, frisk luft och får lägenheten att kännas allmänt lite mindre instängd. Man talar istället om ett annat slags fönster: transferfönster. 

Alla fönster behöver inte vara av bokstavlig karaktär. Det är alltså transferfönster ett exempel på. Men de har samma funktion som dina köks- eller vardagsrumsfönster. De kan vara öppna eller stängda. Och precis som med dina egna fönster kan folk röra sig både in och ut när transferfönstret är öppet. 

När fönstret sedan stängs i slutet på sommaren eller i februari, lite beroende på var i världen det är, så är slutar det också röra på sig. Då får man stanna där man är tills nästa gång fönstret öppnar. 

 

Ett fönster är ett tillfälle

På så sätt är alla dessa “windows” någonting mer än bara en fyrkantig ruta med glas som sitter i väggen av ditt hus. Det är en representation. En bildlig sådan. Med en symbolik om att när fönstret är öppet, då är det fritt fram. Då finns möjligheterna. Men så fort fönstret stänger, då försvinner möjligheterna lika fort. Det gäller med andra ord att passa på när fönstret är öppet. Ta vara på tillfället, så att säga.  

Fast du har antagligen inte läst den här texten för att du var speciellt intresserad av transferfönster och andra långsökta representationer av fönster. Du ville antagligen bara läsa om ett vanligt, hederligt fönster i väggen. Kanske få ett tips på var du skulle kunna köpa ett sådant där fönster. Klicka då på länken under “windows” i förra stycket. Hoppas du blir nöjd. Ta tillfället i akt. 

Fler nyheter