Besök en handelsträdgård för inspiration och avkoppling

14 september 2020 Lily Hansen

Att besöka olika handelsträdgårdar har blivit ett folknöje. Kanske har det att göra med den gröna våg som på nytt sveper genom vårt land? Många som besöker dessa trädgårdar har ett genuint trädgårdsintresse, medan andra mer är sugna på en utflykt och att komma utanför stan. Oavsett orsak så kan man i en handelsträdgård både finna inspiration och ladda batterierna ett tag.

 

Hitta växter som trivs i sol eller skugga

Odlar man på balkong, i trädgård eller på kolonilott kan man i en handelsträdgård både få inspiration och goda råd om olika växter. Man kan få hjälp med att hitta växter som trivs på en skuggig balkong i norr, eller hitta växter som klarar torka och som lämpar sig på de allra soligaste platserna i trädgården. Till en handelsträdgård är man även välkommen med sina växtproblem och kan få råd om hur man bäst bekämpar bladlöss eller får rosorna att väva och blomma ännu mer genom extra näring.

 

Få hjälp med att förnya trädgården

I en handelsträdgård finns det utbildad personal som kan hjälpa till att planera och anlägga hela trädgårdar om man nu inte själv vill göra jobbet. Man kan även få hjälp med att anlägga gräsmattor och tips om hur man sen bäst sköter dem så att de överlever. Vill man kanske ha en damm i sin trädgård kan handelsträdgården hjälpa till med att anlägga en sådan, och självfallet även att plantera in vackra vattenväxter. 

Ibland är det svårt att hinna med att sköta trädgården – speciellt om man har familj och jobbar mycket – eller så orkar man helt enkelt inte men vill ändå kunna njuta av sin trädgård. Då kan man också ta hjälp av en handelsträdgård. Många gånger kan de nämligen erbjuda tjänster såsom trädbeskärning, gräsklippning, mossrivning, lövinsamling samt grävning av trädgårdsland och rabatter. Läs mer hos http://www.stangatradgard.se/.

Fler nyheter

18 november 2020

Anlita en flyttfirma