Gamla guldringar kan återanvändas

21 juli 2020 patrick pettersson

Har du gammalt guld i dina gömmor, kan du få det seriöst värderat, sälja det och få pengar istället. Många är nostalgiska och sparar på gamla förlovningsringar, avskedsgåvor och oönskade presenter. Men ibland kan det vara skönt att rensa ut bland gamla minnen. När du storstädar nästa gång kan du samla ihop allt det där som nu bara ligger och tar plats. Skriv upp en lista där du tar med alla dyrgriparna i guld och silver, myntsamlingar, trasiga eller omoderna guldhalsband och annat, som du inte någonsin använder. Sedan kan du enkelt sälja det.

 

Man beställer ett guldbrev

Om du kontaktar ett seriöst företag som gärna köper ditt guld, får du reda på vad dina föremål är värda. Det är också lätt att sälja guld. Du får ett speciellt guldbrev med posten, och i denna försändelse lägger du ner guldsmyckena och skickar tillbaka det. Guldbrevet är försäkrat och du sparar bara kvittot på att du har skickat det. Du får sedan in pengarna på ditt konto mycket snabbt.

Det är en befrielse att bli av med gamla saker som man har tröttnat på. Man gör då plats för nya saker i sitt liv och slipper känslan av att allt har stagnerat. Köp hellre smycken som du verkligen vill ha.

 

Värdefulla föremål säljs på auktion

Har du speciellt värdefulla guldsmycken eller föremål med antikvärde, kan du få mer betalt för dem om du låter guldföretaget sälja dem på auktion. Många samlare betalar gärna en bra slant för exempelvis en myntsamling eller guldring. Bara för att man har ärvt en dyrgrip är det inte säkert att man gillar den eller ens vill ha den. Samla ihop det som mest innebär bråte för dig. Låt det inte bli liggande i din byrålåda, utan sälj det vidare till folk som verkligen uppskattar det och sätter värde på det.

 

Fler nyheter

18 november 2020

Anlita en flyttfirma