Håll bilen hel och snygg med foliering

27 februari 2019 Ingrid Fredriksson
Håll bilen hel och snygg med foliering

Du känner säkert igen känslan: Där kommer du glatt körande i din bil på motorvägen, med solen genom fönstret och musiken dånande ur bilradion, när det helt plötsligt smäller till på sidan av bilen. Stenskott!

Ditt goda humör övergår i irritation på mindre än en sekund.

Så har det varit tidigare, men idag finns det faktiskt nya, smarta sätt att undvika sådana här missöden på. Ett av de smartaste är foliering i vetlanda, som företaget Best of wrapping är proffs på.

Helfoliering, eller carwrapping som man också kallar det, innebär helt enkelt att man klär in bilen i folie. På så sätt skyddas lacken mot de flesta stenskott och repor. Men inte nog med det – foliering ger dig också möjlighet att ge din bil en ny färg och ett nytt personligt utseende.

För det behöver ju inte vara på grund av ett stenskott eller annan skada som du vill få din bil folierad. Du kanske ska köpa ny bil och bilhandlaren har en svart medan du vill ha en vit. Istället för att då behöva vänta i flera månader på att bilhandlaren ska få in din drömbil i vitt kan du köpa den svarta och foliera den.

Du kanske gillar din bil och vill ha den kvar, men är trött på färgen. Eller så kanske du helt enkelt tycker om att byta färg ibland. Man byter ju färg på kläderna och håret, varför inte på bilen?

Alternativet till foliering i vetlanda är omlackering som är både dyrare och krångligare.

När du väl har helfolierat din ögonsten så gäller det förstås att ta hand om den! Det är viktigt att hålla folieringen ren och snygg så att den inte börjar avta. Använd produkter som inte skadar folien och tänk på att vara försiktig när du tvättar bilen. Om du är osäker på hur du ska göra kan du alltid höra av dig till Best of wrapping för råd och hjälp.

 

Fler nyheter