Klassisk svensk massage

28 februari 2019 Matilda Sjöqvist
Klassisk svensk massage

Massage är en behandlingsform som är väldigt naturlig och har förekommit nästan lika länge som det funnits människor, om än inte med just det begreppet. Ett exempel på den naturliga massagen är om man råkar slå i knät i hörnet av ett bord – den naturliga reaktionen blir då ofta att sätta handen mot knät och börja massera för att få bort smärtan. Den mer professionella massagen kan ses som en vidareutvecklad och mer förfinad variant på den instinktiva massagen som alltid funnits. Genom åren har många olika varianter av massage arbetats fram och i olika kulturer har man olika sorters massage.

I Thailand finns till exempel thaimassagen, som är en mycket fysisk variant av massage där massören använder sina fötter, armar eller ben för att behandla den som får massage. Denna massage utförs ofta på golvet eftersom massören behöver ha gott om utrymme för att kunna vrida och vända på den som masseras. I Sverige finns den klassiska svenska massagen, som även den är en relativt fysiskt krävande form av massage, som bearbetar både skelett och muskler. Man börjar därför alltid behandling med att värma upp först så att kroppen är redo för töjningar, knådande och olika tryck. Vanlig svensk massage går att få på de flesta svenska orter, men vissa mindre vanliga typer av massage som tantramassage Malmö kräver att man åker till en större stad.

Massage har inte bara en positiv inverkan rent fysiskt på kroppen i form av att man blir uppmjukad och får en bättre blodcirkulation. Det har även en psykisk påverkan genom att man blir mer avslappnad och känner av mindre ångest och stress. Har man problem med att man är stel någonstans i kroppen kan man därför få god hjälp av massage, eftersom det är svårt att själv åtgärda problemet genom stretching och liknande.

Fler nyheter