Ledljus – en energieffektiv ljuskälla

24 november 2020 Lily Hansen

LED-lampor är en energieffektiv ljuskälla som sparar upp till 90% i energi jämfört med en vanlig glödlampa. Även om LED-lampor kan kosta mer i inköp så sparar du in det då de har en mycket lång livslängd.

Har du exempelvis kontorslokaler kommer det snabbt att bli lönsamt då de ger ljus utan att du behöver ha någon som byter glödlampor hela tiden. För en LED-lampa har mellan 15 000 och 50 000 timmar i livslängd. Det vill säga om LED-lampan lyser i ca åtta timmar om dagen och har en livslängd på 30 000 timmar behöver du bara byta lampa vart sjätte år. Vill du veta mer om ledljus så kan du kontakta https://www.publiclight.se/.

 

LED-ljus har många andra fördelar

Led-ljus har inte bara fördelen med att vara energieffektivt och ha en lång livslängd, utan det finns även andra fördelar. En stor fördel som många uppskattar och som gör den till en säker ljuskälla är att den inte blir varm.

Glödlampor och andra lampor, som halogen, genererar värme. Det gör att det finns en risk att bränna sig och även att det kan uppstå bränder om tyg ligger mot dem. LED-lampor genererar ingen värme så du behöver inte oroa dig för att bränna dig. Det blir heller inga svarta fläckar på tak eller andra platser där LED-lampan är placerad. Det är annars inte ovanligt att starka glödlampor leder till svarta fläckar på närliggande material.

 

 

Nu finns det olika nyanser på LED-ljus

Tidigare förknippades LED-lampor med ett kallt och opersonligt ljus eller sken. Det har ändrats och nu har du många olika nyanser och färgtemperaturer att välja på. Det gör att du kan få en precis lika behaglig ljuskälla som om du hade valt en traditionell glödlampa. Har du en fastighet eller kontorslokal finns det många fördelar med att överväga att byta ut dina lampor till LED-lampor.  

Fler nyheter