Res miljövänligt

31 januari 2019 Matilda Sjöqvist
Res miljövänligt

Ingen kan vara på samma ställe precis hela tiden, det vore en omöjlighet. Alla är beroende av att kunna ta sig till jobbet, åka och handla, resa iväg för att hälsa på vänner och bekanta och så vidare. Men hur ska man resa samtidigt som man vill vara så miljövänlig som möjligt? Först och främst bör man inte resa i onödan eller flyga till de destinationer som har bra tågförbindelser. Om du ska färdas med bil är det smart att planera det så noggrant som möjligt innan, så att du kan utnyttja resan maximalt och beta av flera olika ärenden. Ifall du tar ut bilen för att handla mat kan du till exempel göra det medan du ändå ska träna eller är på väg hem från jobbet. Att ta ut bilen på korta resor är det som ger mest utsläpp och är därför bra att undvika.

Om du ska använda DHL skicka paket kan du välja en klimatkompenserad försändelse, vilket innebär att utsläppen kommer att kompenseras. Tänk dessutom på att om du ska skicka eller hämta saker är det bra att hämta eller lämna allting på en gång, särskilt om du har en bit till ombudet så att du slipper åka dit flera gånger.

Satsa i första hand på att resa till länder du kan ta dig till med tåg om du ska ut och resa. Då får du dessutom en extra upplevelse i form av allt du får se på vägen dit! Spara flygresorna till de tillfällen då du har möjlighet att vara borta lite längre och låt det vara något lyxigt som du bara unnar dig ibland. Och glöm inte heller alla andra färdsätt som finns, det går att åka både buss, båt och inte minst kan man åka på cykelsemester om man är av den lite sportigare typen.

Fler nyheter