Spara på bläcket eller byt märke på din skrivare

Ett problem som många har, men av någon anledning verkar finna sig i är kostnaden för bläck till sina skrivare. Bläcket är dyrt och kan i längden kosta mer än skrivaren. Det finns knep att ta till för att spara på bläcket.

Vissa modeller kör oftare än andra en rengöringsprocess av sina patroner vilket innebär att skrivaren sprutar ut värdefullt bläck, som ofta sker i startprocessen. Se över detta först innan du bestämmer dig för vilken typ av skrivare du ska köpa. Sedan spelar det också roll vilken typ av utskrift du gör, mest färg går åt till textutskrifter.

Bland andra har Råd&Rön gjort ett bläcktest för att hitta knep för att spara bläck, de menar att man inte bör stänga av sin skrivare på grund av att det går åt bläck varje gång skrivaren startas. Man kan också alltid använda sig av snabbutskrift då det går åt mindre färg, använda sig av gråskala eftersom färgpatroner är dyrare, fortsätta att skriva ut trots att skrivaren varnar för låg färgskala och använda sig av Times New Roman som är mer bläcksnål än exempelvis teckensnittet Verdana.

Man kan också välja att byta skrivare helt. Brother skrivare har mycket billigare skrivarkassetter och anledningen till att de säljs så billigt beror på att de flesta andra tillverkare har valt att sälja sina skrivare billigt, men förbrukningsvarorna till orimligt högt pris. Priset för skrivaren betalar du egentligen först efter då du köper nya bläckpatroner. Vilket innebär att du med Brother istället betalar av skrivaren varje gång du köper nya patroner. Skriver du ut relativt ofta eller vet med dig att familjen kommer behöva en skrivare i hushållet i många år framöver så lönar det sig att se sig om efter en Brother. Om du vill veta mer om var du hittar priser och förbrukningsvaror följ länken, https://www.inkpro.se/produkter/1411-brother/.