Ett smidigt sätt att söka lägenheter i Öckerö kommun

28 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man söker lägenhet så är det ofta en bra början att ställa sig i bostadskö hos en bostadsförmedling eller ett fastighetsbolag. Ofta handlar det om ett poängsystem där den som stått längst i kön har högst poäng och därmed störst chans att få hyra en lägenhet. Det kan dock skilja mellan olika bolag och förmedlingar vad som gäller, vissa har inte ett poängsystem och somliga kräver en avgift för att man ska kunna stå i kön. Söker man till exempel lägenheter i Öckerö kommun så kan man vända sig till Öckerö Fastigheter som nyligen flyttat sin bostadskö.

Nu blir det enklare att söka lediga lägenheter 

Öckerö Fastigheter har under sommaren 2021 flyttat den befintliga bostadskön och den interna omflyttningskön till Boplats plattform. Det innebär att bostadskön blir mer rättvis och uthyrningsprocessen blir effektivare. En av de främsta förändringarna är att alla i bostadskön har möjlighet att söka lägenheter samtidigt. Det betyder alltså att man inte behöver vänta på att den som står före i kön tackar nej för att kunna söka den lediga lägenheten. Detta innebär större möjligheter för den som verkligen är i behov av bostad att kunna söka och hitta en lägenhet. 

För den som har speciella krav eller behov så blir det dessutom enklare att begränsa sökandet genom att man väljer exempelvis maxhyra eller boarea och får notiser därefter. Det underlättar eftersom man inte behöver leta bland samtliga objekt utan får söket filtrerat efter önskemål och behov.  

Tillgodoräkna tidigare poäng 

Bostadsförmedlingen man använder sig av (Boplats) ägs av Göteborgs stad och finns för den som letar lägenhet inom pendlingsavstånd till Göteborg. Alla lägenheter förmedlas enligt kötid och om man sedan tidigare är anmäld i Öckerö Fastigheters bostadskö så får man tillgodoräkna kötiden från det att man anmälde sig hos Öckerö Fastigheter. 

Detta kan öka dina chanser att hitta en lägenhet i natursköna Öckerö kommun.

Fler nyheter