Letar du efter veterinär i Sundyberg? Här är allt du behöver veta.

18 juli 2022 Rene Churquina

editorial

Dina husdjur ska läggas i goda händer. Då är det extra viktigt att hitta en bra veterinär Om du letar efter en veterinär i Sundbyberg finns det några saker du måste tänka på. Tänk först och främst på vilka tjänster du behöver. Du kanske behöver vaccinationer eller ett reseintyg inför flytt till ett annat land. Eller bara regelbundna hälsokontroller? Är du ute efter akutvård? Vilken typ av djur har du? Detta är alla viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer veterinär. Om du har ett fullspäckat schema kanske du vill hitta en veterinär som har öppet på helger eller sent på kvällen.

Akutvård för husdjur.

Akutvård för husdjur är minst lika viktig som bokade besök. Det kan hända olyckor där husdjur blir skadade eller bryter ben. Den händer också att katter och hundar äter giftiga ämnen som kan orsaka mycket kräkningar, diarré, yrsel och trötthet. Om ditt husdjur har svårt att andas, har svårt att gå, eller har blivit ormbitet. Även parasiter kan orsaka allvarliga sjukdomstillstånd. Då gäller det att ta sig till akuten snabbt. Katter kan till exempel bli förgiftade av att tugga på vanliga saker man har i hemmet som till exempel liljor och julstjärnor dessa är giftiga för katter. Veterinären kommer att utreda noggrant varför sjukdomen har uppstått, ibland kommer det att behövas blod och avföringsprover.

Vilka djur kan komma till veterinär i Sundbyberg?

Vanligtvis kan de flesta husdjur som hundar, katter och kaniner till exempel kan vårdas av veterinär, men det finns också visa begränsningar: Reptiler, skadade eller påkörda vilda djur kan inte lämnas över till alla veterinärer, det oftast viltvårdare som måste ta hand om dessa djur. I Sundbyberg finns även specialiserade djurkliniker, där de har specialavdelningar för katter eller hundar. Vissa specialiserar sig till och på vissa raser, det gäller att undersöka på nätet för att hitta en veterinär klinik som ligger nära och har goda referenser.

Fler nyheter