Trädfällning i Uppsala för den som aldrig fällt träd förut

27 juni 2022 Lily Hansen

Bengts äventyr på Österlen blev inte så fantastiska som han tänkt sig. Den egna äppelträdgården var visserligen fin, men något musteri blev det aldrig. De skånska vindarna sög helt enkelt musten ur Bengt.

Tillbaka till Uppsala, alltså, och ut på nya äventyr. Han hade hittat en perfekt tomt. Huset i sig var inte så mycket att skriva hem om, men han hade heller inte tänkt skriva hem. Och tomten var som sagt desto bättre. Det var bara ett enda besvärligt träd som inte kunde stå kvar där det stod. 

Trädfällning till kvällningen

Först tänkte han i vanlig ordning att han skulle ge sig på att fälla trädet själv. Han gav sig ut med yxan i hand när det började bli kväll, men tvekade när han skulle till att sätta första hugget i stammen. Han drog sig till minne något som en skånsk arborist en gång sagt till honom.

“Det är knepigt med träd”, hade skåningen sagt. “De kan verkligen falla lite hur de vill, om man inte är säker på sin sak”. Och Bengt kände sig absolut inte säker på sin sak. I alla fall inte så säker att han var villig att riskera att trädet hamnade i verandan istället. Han lade ned yxan och gick in igen.

 

trädfällning Uppsala

 

Proffshjälp till morgonkaffet

När morgonen kom slog han in “trädfällning Uppsala” på Google, och ringde upp den firma som verkade bäst. Han hade sådan tur att de var obokade just den dagen, och kunde vara på plats innan han hade druckit upp sitt morgonkaffe. 

Trädet låg fällt på rätt ställe på rekordtid. I alla fall hade Bengt aldrig sett ett träd fällas så fort förut. I själva verket hade han nog aldrig sett ett träd fällas över huvud taget, vilket gjorde det där med att ringa in en professionell trädfällningsfirma en ännu bättre idé. 

Fler nyheter