Härligt ljus hemma med LED lysrör

14 december 2021 jonas olsson

editorial

Varför ska man egentligen välja LED-lysrör? Några bra anledningar man brukar höra är att LED-baserad belysning håller längre och är mer energi- och klimatsmart än äldre varianter. Vi kommer att titta på det också. 

Framförallt är LED-ljus överlägset när det kommer till att leverera ett mjukt neutralt ljus som bibehåller sin kvalité under lysrörets hela livslängd. Att kunna justera ljusstyrkan på lysröret med en dimmer skadar ju inte heller. Titta närmare på några modeller av LED-lysrör som finns och hitta din favorit hos ledmegastore.se.

En sak som också är en stor fördel med LED-lysrör är att du inte kommer behöva byta ut sockeln som det ska monteras i. Ta bara reda på vilken fattning som krävs och beställ hem i enlighet med detta. När du sedan har installerat ditt nya lysrör behöver du inte tänka på att byta på ett bra tag framöver. Många modeller kan leverera upp till 50.000 ljustimmar med minimalt fall i ljusstyrka

 

Framtiden är ljus med LED i ditt hus

Du kan med fördel använda LED-lysrör både i hemmet, exempelvis som köksbelysning, och på kontoret. Välj den modell som passar ditt syfte bäst och justera ljusstyrkan om du har en dimmer inkopplad. Du kan också välja mellan varmvit och neutralvit, vars egenskaper avslöjas i namnen. Neutralvit ger ett mjukt, vitt ljus medan varmvit har en lite djupare nyans.

 

image

 

Hållbara produkter och hållbart samhälle

Genom att välja högklassiga varor som håller länge samt förbrukar mindre energi, bidrar man till en hållbar framtid. Tack vare att dessa LED-lysrör både producerar ett utmärkt bra ljus och har lång livslängd, är det färre av dem som hamnar på soptippen på längre sikt vilket bromsar slit och släng-kulturen. En annan stor faktor som rationaliseras bort i LED-lysrör är att de inte innehåller något farligt kvicksilver, vilket vi fortfarande kan hitta i äldre modeller av lysrör.

Fler nyheter