Kommunicera med jaktradio

17 november 2021 patrick pettersson

editorial

Man bara längtar tills jaktsäsongen är igång igen. Planerna har redan varit i full gång och man har skaffat allt man behöver. Att jaga kan man göra ensam, men man kan också göra det med sitt team. 

Att göra det med jaktlaget är en stor gemenskap där man även behöver kunna samarbeta. Men skogen är en stor plats och som team har man koll på mer än ett ställe samtidigt. För bästa kommunikation behöver ni en jaktradio. En radio där ni kan kommunicera fritt. 

Vare sig ni står ute vid vägen eller mitt inne i skogen. Som ni redan vet, är telefonen inte tillräcklig. Den är både mycket känsligare och dessutom kan täckningen vara ett problem. Det man behöver tänka på när man ska kommunicera via radio är att ni har samma frekvens. Allt detta kan däremot företaget ni köper hjälpa er med, det är inte helt enkelt att ha koll på. 

 

image

 

Smidig radio

Det är inte riktigt som förr i tiden när man hade radioapparater stora och tunga som tegelstenar. Idag finns det väldigt smidiga som är enkla att bära med sig. Givetvis är det en sådan man ska med sig på jakten. Det finns flertalet olika medier och märken att välja mellan. 

Man kan även köpa en med flera uppkopplingar direkt. Du hittar allt på en välsorterad sida, gärna specialiserad på jakt, för att få det bästa av det bästa. 

En annan smidig sak är att man idag kan koppla upp sig på bluetooth. Vilket innebär att du kan prata med ditt jaktlag, men ha händerna fria. Med en liten hörlur i örat har du fri hörsel på ena sidan. Men på andra hör du om de försöker kontakta dig eller om du behöver kontakta dem. Dagens teknik är verkligen fantastisk och gör allting så mycket enklare på alla plan.

Fler nyheter