Teckna en sjukförsäkring

01 oktober 2020 Jenny Olsson

editorial

Det är oerhört viktigt med trygga anställda. Som arbetsgivare ska man se till att de anställda mår bra och känner trygghet, vilket i sin tur genererar i hållbara medarbetare som levererar. Att hela tiden tänka på att tjäna pengar och att kräva för mycket av sina anställda är ingen bara väg att gå.

Det måste vara balans och en ge och ta-situation, där arbetstagaren känner att deras uppdragsgivare bryr sig om dem och värnar om dem. Något man som arbetsgivare ska tänka på är att skaffa en sjukförsäkring till sina anställda. Det är ett billigt och enkelt sätt att ge dem en grundtrygghet om något skulle inträffa. Idag är nio av tio anslutna till www.afaforsakring.se vilket är oerhört bra. Det ger de anställda trygghet, då de inte förlorar så mycket av inkomsten om de skulle bli sjukskrivna under längre tid. 

 

Sjukförsäkring

 

Försäkring vid ofrivillig arbetslöshet

Om du som anställd blir sjukskriven och får rätt till ersättning av Försäkringskassan, gå in på Afa Försäkringar och anmäl ditt ärende. Om du får 80 procent i sjuklön av Försäkringskassan så betalar försäkringen ut 12,5 procent av detta belopp, vilket faktiskt kan göra stor skillnad för inkomsten. Många har det tufft ekonomiskt ändå i tiderna som är och har varit och för dem kan dessa procent göra en avsevärd skillnad. För många hushåll har månadskostnaderna blivit flera tusen högre i och med högre el- och bensinpriser och om man då förlorar några tusen till på att vara sjukskriven kan det verkligen bli tufft.

Som sagt är de allra flesta arbetsgivare anslutna till försäkringen idag vilket gör att man som anställd på ett av dessa bolag kan känna sig trygg. Försäkringen kan också gälla långt efter anställningen upphört, ibland upp till 720 dagar. Försäkringen kan också träda in om man blir ofrivilligt arbetslös på grund av arbetsbrist. Om du tror att du på något sätt har rätt till ersättning, gå in på Afa och se vad du kan ha rätt till. 

Fler nyheter