Trevligt pensionat för katter i Stockholm

26 november 2020 jonas olsson

När matte och husse ska ge sig iväg på en resa så händer det att katten inte kan följa med. Då är det tryggt och säkert att boka in den lilla fyrbenta älsklingen på ett kattpensionat i Stockholm. Där får katten all den omtanke och översyn som man som ägare kan önska. 

Hundpensionat drivs ofta av de som även har hunddagis. Men eftersom katter klarar sig själva under dagtid i hemmet så brukar kattpensionat vara inriktade på endast dygnsvistelser och inget annat. Det kan vara allt ifrån en natt till flera. Men man brukar sällan ha katter på pensionat längre än två veckor.

 

Mys och kompisar

Det kan vara en mycket speciell upplevelse för hemmakatter att hamna på ett kattpensionat. En ny miljö med massor av nya dofter och ljud. Men det kan även vara omvälvande att vara i närheten av andra katter och människor. Därför är det många kattpensionat som låter radion vara på för att katterna ska känna av mänskligt ljud. Och de som arbetar på pensionatet brukar tillbringa mycket tid hos katterna med att leka och mysa med dem. 

De flesta katter vänjer sig snabbt och kan till och med vilja vara kvar när familjen kommer för att hämta hem. Men så fort man kommer hem igen så brukar katten snabbt gå in i sina vanliga rutiner och vara fullt nöjd med det.

 

 

Ta med tryggheten

När man lämnar in sin katt på ett pensionat är det alltid bra att ta med kattens närmaste tillhörigheter. En kudde eller filt som katten brukar sova på, favoritleksaker och gosedjur. Kanske till och med en av familjens tröjor och den mat som katten brukar äta. Allt detta gör att katten känner sig hemma trots att den är på annan plats, och det ger katten den trygghet som den kan behöva innan den blir hemtam.  

Fler nyheter