Truckservice i Göteborg

25 oktober 2020 william eriksson

Trucken hjälper till att underlätta för dig på ditt jobb. Den flyttar saker dit den blir styrd och gör de tunga lyft som krävs. Med hjälp av en Truckservice i Göteborg har ni koll på att trucken är som den ska och minskar på så vis risk för skador

 

Utför rätt service för trucken 

Det är mer än bara motorerna som bör ses över. Gafflarna måste enligt arbetsmiljölagen kontrolleras minst en gång per år. Är det en truck som används ofta så bör man se över gafflarna oftare. Detta är väldigt viktigt för truckens del, men även för människorna runt omkring. 

När man utför en service på gafflarna kollar man om det finns ytsprickor, hur raka gafflarna är och hur deras vinkel är. Man kontrollerar även att läsningen fungerar som den ska och vilket skick bladen är i. Är det något som är fel med gafflarna bör man ta in dem på reparation innan man använder trucken igen. 

Det krävs även att du årligen gör en brandskyddskontroll, vilket finns med i brandsäkerhetsbestämmelserna. Detta gäller de truckar som drivs med gas, diesel, gasol, bensin, och eltruckar som kan lyfta över 1500 kg. Även de truckar som har en vikt som överstiger 600 kg. Det är viktigt att du följer dessa regler, på så vis har ni en tryggare arbetsmiljö samt kommer er truck att hålla längre. 

 

Hitta rätt företag

När ni skickar in trucken på reparation eller service bör ni välja ett företag med stor kompetens när det gäller truckar. Det finns flera företag som arbetar med detta, välj ett som har stor erfarenhet och kompetens. När ni lämnar in trucken på service ska ni känna er trygga med att allt som behövde åtgärdas är gjort. 

Ta hand om er truck så kan den fortsätta hjälpa er i ert arbete. Gör truckservice regelbundet för en effektiv och säker arbetsplats. 

Fler nyheter