Bättre arbetsklimat med välstädad arbetsmiljö

17 augusti 2020 jonas olsson

Ingen vill bli smittad av Coronaviruset och få Covid-19. Det är därför många uppmanas att jobba hemifrån. Men alla har inte ett jobb som ger möjligheterna att inte kunna jobba på plats på kontoret. Därför är det av oerhörd vikt att genomföra allt man kan på kontoret för att minska smittspridningen.

Till att börja med kan man tvätta sina händer ofta och noga. Men det gäller också att hålla rent på arbetsplatsen. Sprita handtag, städa toalettstolar och desinfektera ytor. Nästa fråga är – hur mycket av detta är egentligen dina arbetsuppgifter? Det låtare snarare som att det är dags att anlita kontorsstädning, och bland de bästa på marknaden är kontorsstädning i stockholm.  

 

Rätt person på rätt plats 

Men låt oss vara ärliga. Även utan en pandemi och ett virus som sprids som en löpeld finns det enbart fördelar med att låta kontoret städas regelbundet och noggrant. För hur kul är det egentligen att arbeta på ett kontor med smutsiga golv och väggar, papperskorgar som aldrig töms, toalettstolar med spännande rester eller köksytor som aldrig torkas av.

Visst, en del kan ni i kollegiet dela upp på er emellan och ta hand om. Sätta in era kaffekoppar i diskmaskinen till exempel. Men som kontorspersonal står det knappast i din arbetsbeskrivning att du ska städa toaletterna.  

 

 

Bra stämning på jobbet 

Med regelbunden kontorsstädning sparar du som chef dessutom en hel del tid och konflikter. Låt dina anställda göra det de är bäst på och det som de är på jobbet för att göra. Det skapar bara irritation om de ska hålla på och springa och tömma soporna och behöva dammtorka skrivbordet och därmed missa en deadline.

Utsätt inte dig själv för en sådan arbetsmiljö. Hyr in en städfirma med lokalvårdare som gör jobbet och gör det galant. Njut av fräscht kontorslandskap och en personalstyrka som trivs! 

Fler nyheter

18 november 2020

Anlita en flyttfirma