Gummiplattor för inomhus- och utomhusbruk

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

I och utanför ett hem kan det många gånger finnas behov av att halksäkra eller göra underlaget mjukare, speciellt om man har små barn som springer och klättrar överallt. Med hjälp av gummiplattor kan man förhindra halkolyckor samtidigt som de kan dämpa fall. Förutom att de är väldigt användbara så är de dessutom väldigt enkla att montera och även ta bort vid behov. Man lägger helt enkelt gummiplattorna på en plan yta och klickar i dem i varandra. Det gör att de antingen kan användas hela tiden eller endast vid behov, till exempel när barnbarnen kommer på besök. 

Vad är gummiplattorna tillverkade av?

Hos e-plast.se hittar man Unisoft-golvplattor som är tillverkade av granulerade bildäck. Vilket innebär att uttjänta bildäck får nytt liv tack vare att de rivs upp i mindre delar så att de blir till enhetliga granulat som man sedan kan färga. Gummiplattorna som man hittar hos e-plast.se kommer i fyra dämpade färger; svart, grå, grön och röd. Det gör att man kan välja att ha ett enfärgat underlag eller mixa olika färger för att bilda mönster.

Var ska de användas?

Gummiplattor kan med fördel användas under gungor eller rutschkanor. De är dessutom väldigt bra att ha runt en poolkant för att undvika halkolyckor. Även en tråkig balkong med betonggolv kan bli trevligare och behagligare att vistas på med gummiplattor. Plattorna kan helt enkelt användas precis där man har behov för dem. 

En smart lösning även för vuxna

Sist men inte minst så kan gummiplattorna ge ett väldigt bra stöd om man står mycket på en och samma plats. Det kan till exempel handla om att man pysslar med något vid en arbetsbänk i garaget (där golvet ofta är i hård betong) eller så kanske man tycker om att stå upp när man arbetar på sin dator. Genom att placera en gummiplatta under fötterna så kan man skona ryggen och fotsulorna från smärta och stelhet. 

Fler nyheter