Ökad spelglädje med välstämt piano

Ett piano är som ett levande väsen. Med rätt vård och omsorg når klangerna sitt optimala register.  

Ibland har pianot varit en extra hylla för blommor i hemmet. Då och då kan vaser ha vällt och vattenkannor kan ha skadat träet på pianot. Om sedan pianot eller flygeln tagit ytterligare skada på själva utsidan under årens gång, är det dags att kalla på förstärkning som behandlar och snyggar upp er flygel i Stockholm så att den tål att visas upp. Genom att pianot blir behandlat både på utsidan och insidan återfår det sin forna glans. 

 

Säg det i toner

För att njuta av ljuvligt pianospel behöver flygeln eller pianot stämmas regelbundet. Helst en gång om året. Det är ett klassiskt hantverk som det är värt att lägga en slant på. En pianostämmare har flera års utbildning på musikhögskolan samt ofta mångårig erfarenhet. Det krävs ett riktigt skärpt hörselsinne för att finna var stämnaglarna behöver skruvas. 

Strängarna i pianot eller flygeln påverkas av luftfuktighet men även av värme och kyla. Så om pianot har stått i ett förråd där det har varit fuktigt har strängarnas tryck förändrats. Då är det hög tid att låta det stämmas av någon med kunskap, rutin och känsla. 

Ett piano eller flygel som inte är välstämt väcker heller ingen spellust. Genom att anlita erfarna pianostämmare kan hemmet åter få fyllas av ljuva toner. 

Ta det piano

Det är inte lätt att transportera en flygel eller ett piano. Men för de som önskar förflytta en flygel i Stockholm finns det hjälp att anlita. Pianotekniker ser till att flygeln eller pianot oskadat forslas till rätt plats. Ett alternativ till att köpa ett nytt piano eller en ny flygel är att köpa ett bättre begagnat klaviatur. Med tillbehör som pall och pianobelysning kommer hemmet att fyllas med de skönaste klanger och en förnyad spelglädje.