Skolan är mer än bara studenten 

21 juli 2020 patrick pettersson

Du kan tro att Malmöstudenterna 2020 var oroliga över sin studentdag. När coronavågen svepte in över Sverige och gymnasieskolorna försattes i distansundervisning samtidigt som regeringen införde regler kring folksamlingar riktades direkt frågetecken till studentdagen i juni. Skulle den gå att genomföra? Eleverna på gymnasieskolorna i Malmö satt spänt medan skolor i Sverige ställde in sina studentavslutningar. En tolvårig skolgång i Malmö som skulle kulminera i en riktig urladdning och noggrann planerad och med möda finansierad studentavslutning var plötsligt i fara. Att gå i skolan i Malmö skulle för eleverna i värsta fall vara förenat med ett enda stort antiklimax – allt på grund av coronaviruset.  

 

En lång utveckling 

Nu gick det ju visserligen bra och de flesta Malmöstudenter kunde njuta av sina studentavslutningar på sina skolor – om än väldigt, för att inte säga extremt, reglerade och anpassade. Och i det stora perspektivet är förstås elevernas skolgång i Malmö betydligt större än den dag då de skulle springa ut från skolan bara för att spendera en halvtimme på ett flak och eventuellt supa sig full på kvällen. Det har varit ett långt lärande och en lång utveckling inom den kunskapstörstande kommunen Malmö som ser fram emot vad deras nyblivna studenter kan bidra med till staden.  

 

Stora valmöjligheter bland skolor i Malmö 

För den som precis börjat sin skolgång i Malmö har man säkert redan slagits av det enorma utbud som finns bland skolor i staden. Att välja skola i Malmö är definitivt ingen självklarhet och det är inte ovanligt att hamna i kö. Ska man gå i de förutsägbara kommunala skolorna? Eller ska man satsa på en friskola där inriktning kanske är mer anpassad utifrån ens preferenser? För att göra dig än mer uppmärksam på vilka valmöjligheter som finns så ska du spana in följande länk: http://www.skabersjoskolan.se/skabersjoskolan/extern/ 

 

Fler nyheter

18 november 2020

Anlita en flyttfirma